3
 
     
     
 
 
Betalen met plastic flessen in metro van Beijing
Beijing verbruikt per jaar zo’n 200.000 ton plastic flessen. In een poging de recyclage te bevorderen, kwam de metro van de Chinese hoofdstad op de proppen met een origineel idee. Er werden recycleermachines geïnstalleerd. Per fles die metro-gebruikers in die machines stoppen, krijgen ze er metro-krediet voor in ruil. De eerste reacties waren alvast positief. In totaal zijn er 3000 machines gepland in de stad. Bekijk hier het filmpje.


 
 
Nood aan meer sensibilisering voor veilig oversteken
Je zou denken dat een zebrapad een veilige oversteekplaats is voor voetgangers. Maar uit recente cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) blijkt dat er jaarlijks meer dan 200 voetgangers omkomen of zwaargewond raken wanneer ze op een zebrapad oversteken. Een zebrapad is nu eenmaal een kruispunt waar de voetganger - soms met een vals gevoel van veiligheid - frontaal in contact komt met de dominante automobilist. Meer sensibilisering bij beide weggebruikers is duidelijk nodig om ervoor te zorgen dat iedereen de basisveiligheidsregels beter in acht neemt. Daarmee is opnieuw bewezen dat het verkeersgedrag van weggebruikers bepaalt of weginfrastructuur veilig is. En niet andersom.


 
 
Connect helpt Perenaren participeren
Het stadsbestuur van Peer gaat de komende jaren resoluut voor een vernieuwende aanpak van burgerparticipatie. Op die manier wil ze samen met alle Perenaren de toekomst van de stad schrijven. Het startpunt daarbij is het beleidsplan 2014-2019. Om daarover het overleg tussen bestuur en burger te organiseren deed het stadsbestuur beroep op Connect. Samen tekenden we een participatie- en communicatieplan uit op maat van de stad. Begin september starten we alvast met de opleiding van 20 vrijwillige participatiecoaches die het traject de komende jaren zullen ondersteunen. Indien u zelf met participatievraagstukken zit, kan u ons contacteren via philippe.de.vries@connect.be


 

Connect is een communicatie- en beleidsadviesbureau gespecialiseerd in infrastructuur, mobiliteit, gebiedsontwikkeling en milieu. Met 22 medewerkers en projecten in Vlaanderen, Brussel en Nederland verbinden we mens en omgeving.
Wenst u een afspraak? Bel of mail Bart Derison via 070 222 880 of bart.derison@connect.be.