1
 
     
     
 
 
Connect lanceert nieuwe website
U ziet het goed. De nieuwsbrief van Connect zit in een nieuw kleedje. In C-post leest u zoals vanouds onze tips over communiceren bij projecten in de publieke ruimte. Maar ook onze website www.connect.be heeft een facelift ondergaan. De drietalige website geeft een overzicht van onze diensten, projecten en publicaties. U kan er onze Twitter volgen en aan de hand van een leuke strip de geschiedenis van Connect lezen.


 
 
BBC. Is dat ook geen tv-zender?
Op 1 januari 2014 moet de Beleids- en Beheerscyclus (BBC) in alle Vlaamse lokale besturen geïmplementeerd zijn. Voor de ontwikkeling van hun definitieve beleidsplan doet men beroep op de bestaande adviesraden maar peilt men ook naar de visie van de brede bevolking. Of het nu gaat om een kleine online enquête of om een intensief participatietraject, een sterke voorbereiding is noodzakelijk. Voor de stad Peer en de gemeente Machelen-Diegem zit Connect mee aan het stuur van het participatieproces. Het is mooi om te zien dat de stap naar de burger het beleid robuuster en duurzamer maakt. Als u meer informatie wenst over onze aanpak, vraag dan onze informatiefolder aan via wouter.toelen@connect.be.


 
 
Kom voetballen op het dak van de IKEA
De tijd van grote, traditionele gebiedsontwikkelingsprojecten lijkt voorbij. Vooral op de Nederlandse markt raken vele van deze vastgoedprojecten niet verkocht. Gebiedsontwikkeling is echter niet dood, maar vindt zichzelf opnieuw uit. Duurzame gebiedsontwikkeling bijvoorbeeld, waar bewoners en bezoekers zelf hun energie, grondstoffen, voedsel en water genereren. Daarnaast maakt men zoveel mogelijk gebruik van bestaande gebieden en gebouwen. Een unieke toepassing hiervan vinden we in Utrecht. Amateurvoetballers kunnen vanaf eind augustus een balletje trappen op het dak van de Utrechtse vestiging van meubelgigant IKEA langs de A12-snelweg. Door kunstgrasvelden bovenop de bestaande vestiging te plaatsen, neemt men geen nieuw terrein in. Met steeds meer vraag naar en minder aanbod aan bebouwbare oppervlakte, lijkt dit in de toekomst steeds meer de oplossing te zijn. 


 

Connect is een communicatie- en beleidsadviesbureau gespecialiseerd in infrastructuur, mobiliteit, gebiedsontwikkeling en milieu. Met 22 medewerkers en projecten in Vlaanderen, Brussel en Nederland verbinden we mens en omgeving.
Wenst u een afspraak? Bel of mail Bart Derison via 070 222 880 of bart.derison@connect.be.