4
 
     
     
 
 
'Duurzaamheid en communicatie': studiedag op 22 oktober
Kortom, de Vereniging voor Overheidscommunicatie, en Connect organiseren op dinsdag 22 oktober in het Centraal Station van Brussel een studiedag over duurzaamheid en communicatie. Overheden houden in hun beleidskeuzes steeds meer rekening met het evenwicht tussen economische, ecologische en sociale belangen. Maar welke rol speelt communicatie hierin? Op de studiedag stellen we interessante cases voor die bijdragen aan een meer duurzame overheid en samenleving. Wil u meer weten over de klimaataanpak van de stad Gent, de samenwerking tussen communicatie- en milieuambtenaren, de strategie van 'Limburg gaat klimaatneutraal' of hoe je campagnes ontwikkelt die tot duurzaam gedrag aanzetten? Schrijf u dan hier in.


 
 
New York lanceert ‘sms-havens’
Met de opkomst van de smartphones is bellen, sms’en en mailen achter het stuur voor sommige bestuurders eerder regel dan uitzondering geworden. Een erg onveilige gewoonte. De Amerikaanse staat New York lanceert daarom een opmerkelijk initiatief op één van haar snelwegen. Meer bepaald wilt de staat langs haar snelwegen 91 ‘sms-zones’ installeren die het telefoongebruik tijdens het rijden moeten ontmoedigen. Hiervoor worden geen nieuwe zones aangelegd, maar worden bestaande vluchthavens, waar automobilisten kort kunnen stoppen, op een ludieke wijze aangegeven. Er zullen borden worden geplaatst met daarop de volgende tekst: ‘It can wait’ met daaronder ‘text stop X miles’. Ook een idee voor bij ons?


 
 
Elektrische bussen krijgen stroom via ondergrondse kabels
De Zuid-Koreaanse stad Gumi heeft een innovatieve oplossing om zijn elektrische bussen van stroom te voorzien. Elektrische kabels die zo’n dertig centimeter onder het wegdek liggen, zorgen voor magnetische inductie waarbij de onderkant van de bussen stroom ontvangt. Zo kunnen de bussen elektriciteit ‘tanken’ voor hun elektromotors. Omdat de elektrische bussen op delen van het traject niet boven het ondergrondse stroomnetwerk rijden, beschikken ze ook over accu's. Klik hier voor het filmpje. 


 

Connect is een communicatie- en beleidsadviesbureau gespecialiseerd in infrastructuur, mobiliteit, gebiedsontwikkeling en milieu. Met 22 medewerkers en projecten in Vlaanderen, Brussel en Nederland verbinden we mens en omgeving.
Wenst u een afspraak? Bel of mail Bart Derison via 070 222 880 of bart.derison@connect.be.