5
 
     
     
 
 
Connect wint aanbesteding voor monitoring AWV-werven
Sinds 1 oktober besteedt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de dagelijkse monitoring en bemiddeling van mogelijke conflicten tussen werken op Vlaamse wegen uit aan Connect. AWV is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van meer dan 7000 kilometer gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen. Dit zorgt voor honderden werven per jaar. Ook op het gemeentelijke wegennet worden dagelijks heel wat werken uitgevoerd die kunnen conflicteren met een AWV-werf. Voor een optimale afstemming van alle Vlaamse wegenwerken lanceerde het Agentschap Wegen en Verkeer het online platform WERF. Door dagelijkse monitoring worden conflicten – en dus ook onnodige hinder voor weggebruikers – vermeden.


 
 
Succesvolle studiedag samen met Kortom
Op dinsdag 22 oktober organiseerde Connect samen met de vereniging voor overheidscommunicatie Kortom de studiedag ‘Communicatie en duurzaamheid’ voor duurzaamheids- en communicatieambtenaren. In de NMBS-kantoren aan het station Brussel-Centraal vertelden de stad Gent en de provincie Limburg over hun klimaatambitie en de rol die communicatie daarbij speelt. In de namiddag kregen de aanwezigen tips en tricks over participatie, stakeholdercommunicatie, duurzame gedragsverandering, sensibilisering en duurzame communicatiemiddelen in diverse workshops.
Voor wie er die dag bij was, maar ook voor andere geïnteresseerden: de presentaties van de verschillende sprekers zijn hier terug te vinden. 
 
Eerste drijvende appartementen vanaf 2014 in Nederland
Nederlanders staan bekend om hun vindingrijkheid in het controleren van water, maar architect Koen Olthuis en zijn team bij Waterstudio willen hierin een stap verder gaan. Terwijl het stijgende zeeniveau overheden inspireert om te investeren in betere waterkeringen, omarmt Olthuis met zijn project ‘De Citadel’ het water. Het project, dat volgend jaar van start gaat, zal 60 appartementen tellen die drijven op het water in de hoge dichtheid van 30 appartementen per hectare water. Wanneer dit project slaagt, zou dit kunnen aantonen dat Nederland niet langer haar 3.500 polders die onder de zeespiegel liggen voortdurend moet droogleggen aangezien woningen met het waterniveau zullen stijgen. De bouw zelf zal plaatsvinden in een tijdelijk droogdok dat wordt overspoeld door water wanneer de bouw is voltooid. Hierdoor zullen de appartementen dus letterlijk worden opgetild. 

Connect is een communicatie- en beleidsadviesbureau gespecialiseerd in infrastructuur, mobiliteit, gebiedsontwikkeling en milieu. Met 22 medewerkers en projecten in Vlaanderen, Brussel en Nederland verbinden we mens en omgeving.
Wenst u een afspraak? Bel of mail Bart Derison via 070 222 880 of bart.derison@connect.be.